Ressenya de "Soñando las playas" a la revista 440classica.cat

Els poetes de la Generació del 27 continuen actuant com un estímul per a la creació de primera magnitud. Dos dels escriptors més prominents d'aquell grup, Federico García Lorca i Rafael Alberti, són molt presents en aquest treball de debut de la soprano Elisabet Gimeno, concebut com un viatge cap al mar. L'itinerari arrenca amb l'aire juganer de les cançonetes infantils, concretament de les Cinco canciones para niños y dos profanas, del mexicà Silvestre Revueltas, on s'inclouen algunes tonades populars que va harmonitzar i divulgar García Lorca, i que de la mà del poeta de Granada han saltat a camps diversos com el flamenc i la cançó d'autor. Després, Gimeno ens duu fins a les Canciones playeras, que el músic alacantí Óscar Esplá va compondre a partir de textos d'Alberti, plens de proverbial vivesa popular i gràcia gaditana, incorporant amb generositat a les partitures els aires afandangats de la música popular que va des de Màlaga fins a Alacant. La tercera etapa d'aquest disc mariner és el cicle de cançons L'amor incert, del violinista i compositor Xavier Turull, a partir de dos poemaris de Rosa Leveroni. I finalment, tornada als versos de Rafael Alberti, en aquest cas a un dels seus llibres més populars, Marinero en tierra, a través de les musicacions que en va fer Rodolfo Halffter. (Jordi Martí i Fabra., 440classica.cat, nº22)